Så då var det äntligen dags för förändring i bloggandet! Är så otroligt trött på Blogg.se som bara krånglar, sidan fryser, inlägg som redigeras på datorn kan inte redigeras i mobilen och massa andra irriterande tjafs. Därför har jag nu flyttat till WordPress som är väldigt mycket proffsigare. Den nya bloggen finns här : https://clarajohannaliv.wordpress.com/

Jag ska försöka importera de gamla inläggen från blogg.se men som sagt nu när jag har avsagt mig all tilltro för den webbplatsen så har jag inte mycket hopp om att det ska fungera men jag ska i alla fall försöka. Pga omflyttning kommer design, inlägg osv troligtvis ändras mycket fram och tillbaka innan jag är nöjd, därför kommer det troligtvis se ganska rörigt ut tills jag har fixat till allt.

Nu när jobbet nästan är klart så kommer jag försöka blogga mer och allmänt vara med aktiv så stick tight så ses vi snart!

Puss & Kram

Kommentera 0
I måndags hämtade mamma min kamera i stan och sen dess har jag försökt att lära mig den och lekt lite med den. Märkte hur grym den är efter första bilden och nu sitter jag och kollar igenom lite i Lightroom. Det krångliga nu är att läa mig alla begrepp eftersom jag, som jag tidigare nämnt, inte har ägt en systemkamera innan och aldrig har behövt kunna alla inställningar osv. Igår åkte jag och mamma till Skärhamn för att se den nya konstutställningen på akvarellmuseet. Den nya utställningen innehåller många av Disneys orginalteckningar till de gamla filmerna tyvärr fick jag inte ta kort på utställningen men kolla in deras hemsida här och ta chansen om ni har vägarna förbi ;) I Skärhamn var det inte bara konst och sol utan när jag och mamma hade köpt glass och gick ner till gästhamnen så såg vi en stor gammal fiskebåt som med full gas körde runt i hamnen, krockade och körde in i båtar både frammå och bakåt samt körde nästan över ett par ungar i en liten gummibåt. Vi hörde av andra åskådare att mannen var full och polis och kustbekningen tillkallades. Alltid lite intressant med dramatik ute vid kusten ..
 
På kvällen blev det spontanmiddag med några grannar med kräftor och grillat, riktigt mysigt! Tog förstås chansen att prova kameran även där så det blir nog många bilder i detta inlägget! Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 0
Igår åkte jag och mamma in till stan en snabbis för att köpa en ny systemkamera till mig. Jag behöver nämligen en SLR-kamera med 35mm objektiv till fotokursen i USA och eftersom jag jobbar rätt mycket i sommar så har jag äntligen lite pengar att lägga på en sån kamera. Den kameran jag har bestämt mig för är en Nikon D5500, den är väldigt lätt och liten jämfört med många andra SLR-kameror och gör den lätt att ta med sig i väskan då den bara väger 470g (utan objektiv). Mikael, en vän till familjen följde med till affären för att hjälpa mig lite då jag aldrig har använt en SLR-kamera utan bara kompaktkameror och då inte har någon aning om vad skillnaden mellan olika objektiv är och hur stor roll sensorn samt bländartalet gör. Vi bestämde i alla fall oss för att köpa D5500 med ett 18-140mm objektiv samt ett 35mm fast objektiv. Mikael har också ett 70-300mm objektiv som jag kan få låna eller köpa för ca 2000kr då ett nytt sådant objektiv kostar nästan 6000kr men jag ska leka med det lite och se om jag faktiskt behöver ett sådant i nuläget. De två objektiven jag har beställt är superbra och det är jobbigt att släpa runt på 3 olika objektiv så jag kommer förmodligen inte köpa hans objektiv men erbjudantet står fast så jag kanske köper det av honom när jag kommer hem från USA, då jag har fotograferat avsevärt mycket mer med SLR-kameran och vet då om jag vill ha det eller inte.
 
Efter vi hade beställ kameran och tillbehören eftersom inte alt fanns på lagret så åkte vi till Cyranos och åt pizza, sååå gott!  Puss & Kram!
 
 
 
Kommentera 2
Visa fler inlägg