Igår var jag hemma i stan och efter att ha legat och slöat samt gjort ett par halvmotiverade yoga försök så började jag googla på mat och hittade tusentals recept på bananbröd.

När jag letar efter matrecept använder jag oftast appen "Yummly", det är en app jag rekomenderar då man kan välja precis vilken slags mat man gillar, om man är ex vegan/ vegetarian etc. Och då föreslår appen alltid nya recept inom de kategorier du valt i din profil = 👌🏻❤️

Igår bakade jag då för första gången i mitt liv bananbröd! Resultatet var ett supergott, saftigt "bröd"(eller som pappa kallade det, "kaka"). Skriv gärna om ni provade att baka brödet och hur resultatet blev!

Börja med att värma ugnen till 145C. Till brödet behövs 4-5 mogna bananer, ca 2,5 dl mjöl, 2 dl lönnsirap (blanda vanlig ljust och mörksirap, det funkade lika bra), 2 msk chiafrön, 2 msk kanel, 2 dl mandlar (det ska vara pekannötter också men inte ett måste) & 1,5 msk riven kokos. Jag använde också kokosolja till att smörja plåten med innan jag satte in allt i ugnen.

1. Börja med att mixa mandlarna till ett fint "mjöl" mha en matberedare.

2. Blanda alla ingredienser utom bananerna i en bunke.

3. Mosa bananerna, jag använde en potatismosare som både var effektivare och snabbare än en vanlig hederlig gaffel som jag annars använder.

4. Blanda i bananmoset i smeten.

5. Häll i smeten i den smorda formen och ställ in i ugnen och baka i 1 timme.

Kommentera 1
Visa fler inlägg